Известие

Collapse
No announcement yet.

Централно заключване: отключва се сама

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Централно заключване: отключва се сама

Привет!
    Надявам се , че не повтарям тема, но след час търсене нищо конкретно не открих.
    По същество: преди 2 месеца смених 164 тд със 166 жтд , 1999г. Всичко е ок за сега, но централното по начало нещо не беше в ред. Първо дистанционно изобщо не работеше. Оказа се, че някой малоумник е обърнал батерията вътре в ключа.Оправих простотията и мислех че сам решил проблема. Да ама не. Колата се отключва когато си иска. По няколко пъти на ден, след това 5 дена няма проблем и се почва отначало.Иначе заключва. Карах я при един майстор, но той тръгна да сменя моторчетата. Преди да е започнал, ви моля за съвет. Аз мисля, че не е от тях, но какво ми разбира главата на мен....

Колега здрасти,
    аз преди много време имах сходен на твоя проблем и след малко ровене се оказа,че под централната конзола има едно жълто реле мисля беше за централното,което се беше понамокрило и един мъжага се заигра с един поялник и за 20лв и 20мин. го оправи.
    Last edited by sanata; d.m.y г., 21:54.

Comment

централното

Колега здрасти,
      аз преди много време имах сходен на твоя проблем и след малко ровене се оказа,че под централната конзола има едно жълто реле мисля беше за централното,което се беше понамокрило и един мъжага се заигра с един поялник и за 20лв и 20мин. го оправи.[/QUOTE]
      Attached Files

Comment

За това жълтото става въпрос,ако искаш го погледни-може да е "Малкия дявол"
        Успех.

Comment

Много ти благодаря! Ще го проверя да видя какво ще стане.

Comment

аз имам същия проблем,но му хванах играта,като се отключи презатварям всичко + предния капак и спира да се отключва

Comment

Ако не се получи ремонта на релето и сложиш аларма може би ще решиш проблема.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от munio Покажи съобщение
                аз имам същия проблем,но му хванах играта,като се отключи презатварям всичко + предния капак и спира да се отключва
                Колкото и тъпо да е ,но когато има недозатворена врата всичко се отключва. Един път доста се чудех какво става докато се усетя , че задна врата е само леко ,, хласната'' ...
                sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                  Колкото и тъпо да е ,но когато има недозатворена врата всичко се отключва. Един път доста се чудех какво става докато се усетя , че задна врата е само леко ,, хласната'' ...
                  точно

Comment

заключване

Общо взето това са ти вариантите - релето, някоя ключалка дава сигнал, че имаш отворена врата( не дава добър контакт - най вероятно на предните врати), а може и да имаш някаква лоша регулировка вътре на лостчетата на машинките и напряга в положение отворено( на предните врати). Дали проблема е във някоя врата можеш да разбереш, като откачаш буксите на вратите една по една и следиш дали се повтаря проблема, лошото е че не ти се случва постоянно за да си сигурен напълно. Всичко е на принципа "проба-грешка случаен резултат"
                    успех
                    Притежател на Alfa Romeo 164 2000 TS БИВША
                    Alfa romeo 166 2.4 JTD - това е автомобила!

Comment

Първоначално публикувано от oriono Покажи съобщение
                      Общо взето това са ти вариантите - релето, някоя ключалка дава сигнал, че имаш отворена врата( не дава добър контакт - най вероятно на предните врати), а може и да имаш някаква лоша регулировка вътре на лостчетата на машинките и напряга в положение отворено( на предните врати). Дали проблема е във някоя врата можеш да разбереш, като откачаш буксите на вратите една по една и следиш дали се повтаря проблема, лошото е че не ти се случва постоянно за да си сигурен напълно. Всичко е на принципа "проба-грешка случаен резултат"
                      успех
                      A пък според мен е възможно някое моторче на цнтралното да прави номера и да не се задейства всеки път поне от моя опит това е най-честия проблем.
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Проблема с отворена врата отпада според мен защото ако е това проблема ще ти светва и индикацията на таблото за отворена врата Това трябва да ти се случва и в движение а ти щеше да видиш ако ти светне лампичката за отворена врата
                        ALFA ROMEO 166 2.4JTD 100kW

Comment

Здравейте! Малко закасняло, но все пак да споделя, че разреших проблема. Колегата sanata се оказа прав.Проблема беше в жълтото реле.Презапоихме го и всичко си дойде на място. Благодаря за помоща.

Comment

да ама при мен проблема се задълба, колата въобще не иска да се заключи, свалях жълтото реле което беше като чисто ново, но уви същата работа, няма заключване

Comment

Някои сеща ли се да си провери 5 моторчета по колата?????
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                              X